Hertog Jan Bockbier

Het eerste Nederlandse Bockbier

Bitterzoet en robijnrood

Bockbier was in Duitsland al langer een traditie. Het eerste bier dat in de herfst gebrouwen wordt, van de nieuwe hop en gerstoogst. In Arcen wilden we graag óók zo’n mooi bier brouwen. Maar dan natuurlijk wél op onze eigen manier. Zo brouwden we het eerste Nederlandse Bockbier bovengistend, in plaats van ondergistend. De introductie van dit jaarlijkse speciaalbier bleek een inspiratie voor heel brouwend Nederland: inmiddels is Bockbier niet meer weg te denken. Ons Hertog Jan Bockbier is nog steeds één van de meest gewaardeerde bockbieren bij de kenners. Het combineert een mooie bitterzoete smaak met een prachtige robijnrode kleur. Je kunt ons Bockbier ook wat langer bewaren. Zo kan de smaak zich nog verder ontwikkelen. En…dan hoef je ook niet te wachten tot het er weer is!

Karakteristieken

Karakter Uitgesproken koppig
Type Seizoensbier van hoge gisting
Smaak Vol, romig en karamelachtig
Kleur Robijnrood
Alcohol% 6,5%
Drinktemp.  10-12°C

Waar Bockbier vandaan komt en hoe het in Nederland kwam

Willem V liet het kostbare goedje jarenlang naar zijn stad München halen. Tot het importeren van het Einbecker bier zelfs hem door de hoge accijnzen te duur werd.