Waar de traditionele aanduiding ‘tripel’ vandaan komt weten we niet helemaal zeker. Het zou kunnen verwijzen naar de drievoudige hoeveelheid ingrediënten die we bij het brouwen gebruiken, en de daardoor verkregen zwaarte van het bier. Volgens andere bronnen gaven brouwerijen in vroeger tijden het bier met het hoogste alcoholpercentage de naam Tripel, om het te onderscheiden van de andere bieren. Bij ons gaat dat niet op, ons zwaarste bier is de Grand Prestige. Hertog Jan Tripel is met 8.5% wel één van onze zwaarste bieren. Ondanks dat stevige gehalte kenmerkt het zich door een soepel en toegankelijk karakter. Het is mooi blond van kleur en smaakt moutig tot zoet, met een zachte bitterheid en een palet aan fruitsmaken. De nagisting gebeurt bij onze Tripel op de fles. Dat zorgt voor een frissere en rijkere smaak. Het is een bier om de tijd voor te nemen. Ga er rustig zitten en geniet, net als wij doen als we een Hertog Jan Tripel voor onszelf inschenken.