Ingrediënten
Tarte tatin
- 5 stevige appels. (goudreinet of Jonagold)
- 100 suiker
- 50 boter
Kruimeldeeg
- 50gr bloem
- 50gr witte basterdsuiker
- 50gr amandelpoeder
- 50gr boter, in blokjes
- 1 gr kaneelpoeder
- zout
4 bakvormpjes met een doorsnede van 8cm. (net zo groot als de appel)
BEREIDING
- Meng de bloem met de amandelpoeder, witte basterdsuiker, kaneelpoeder en een snufje zout. voeg de boter toe en meng tot een kruimeldeeg ontstaat. Bak in de oven af op 160 graden tot lichtbruin. Roer elke 10 minuten door met een garde zodat er kruimels ontstaan.
- Maak van de suiker een donkere karamel. Monteer de karamel met de boter en verdeel over de bakvormpjes.
- Verwarm de oven voor op 150graden.
- Schil de appel en haal het klokhuis er uit met behulp van een appelboor. vul dit gat op door de 5e appel in partjes te snijden en dit op te vullen.
- Bak de appels 1uur in de oven. Laat iets afkoelen.
- Leg de appels in het bord en verdeel het kruimeldeeg er om heen.
Terug naar het Kerstmenu