Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram rundergehakt
- 100 gram Chorizo (of droge worst naar keuze) in blokjes of reepjes gesneden
- 100 gram vers geraspte kaas
- 30 gram pure chocolade
- 250 ml runderbouillon
- 150 ml Hertog Jan Grand Prestige
- 2-4 rode pepers gesneden (of 2-4 theelepels sambal)
- 2 blikken kidney bonen
- 2 uien gesneden
- 2 geroosterde paprika’s gesneden
- 2 theelepels tomatenconcentraat
- 1 stengel bleekselderij in blokjes gesneden
- 2 blikjes gepelde tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel zure room
- 100 gram vers gerapte kaas
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Zet een grote stoofpan op het vuur en verwarm een flinke scheut olie. Fruit de uien en voeg vervolgens knoflook, bleekselderij, rode peper (of sambal), paprika, chorizo en gehakt toe. Bak het gehakt rul. Voeg vervolgens gepelde tomaten, Grand Prestige en bouillon toe. Laat het geheel minstens 2 uur pruttelen op laag vuur en voeg op het laatst de chocolade en kidneybonen toe en breng op smaak. Haal de pan van het vuur en schep er indien gewenst de zure room en de vers geraspte kaas doorheen. Zeer lekker in combinatie met rijst, brood of tortilla’s. Eet smakelijk!