Hertog Jan Kerstmenu 2019

Gecombineerd met de bieren van Hertog Jan

Geniet deze kerst van 4 gerechten gecombineerd met de bieren van Hertog Jan. Dit menu is samengesteld door Diederik Leenarts van de Instagrampagina "The Beer Kitchen".

Voor deze kerst ben ik aan de slag gegaan met simpele gerechten, die er toch uniek en speciaal uitzien. Geen zorgen als je niet veel ervaring in de keuken hebt: volg de stappen en dan kan het eigenlijk niet misgaan.

Bij ontvangst kan je jouw gasten direct blij maken met een verfrissende Hertog Jan Pilsener. Een klassieke combinatie met Pilsener zijn natuurlijk nootjes. Echter mogen we er voor de kerst wel een schepje bovenop doen. Door de nootjes te karamelliseren met een kerstachtige kruidenmix creëren we een zoetere smaak. Dit vormt een perfecte combinatie met een bittere Pilsener van Hertog Jan.

Wanneer iedereen aan tafel schuift is het tijd voor het tweede gerecht. Je serveert een camembert uit de oven met gekarameliseerde pecannoten in combinatie met een glas Hertog Jan Enkel. De reden dat ik dit een fijne combinatie vind is omdat de Enkel een frisse Ale is met een fruitige hoppigheid. Wanneer je een broodje eet met kaas en pecan snijdt de Enkel door de vettigheid van de kaas heen. Dit komt door zijn hop en koolzuur. Zo is elke hap even smaakvol als de eerste.

Dan komen we bij het hoofdgerecht aan. Dit zijn de in Hertog Jan Grand Prestige gebraiseerde short ribs. Een persoonlijke favoriet omdat het zo smaakvol en mals is terwijl het enorm makkelijk is om te maken. Als je het helemaal mooi wilt maken kook je aan het eind de vloeistof in zodat je een echte Hertog Jan Grand Prestige-saus krijgt die werkelijk fantastisch smaakt.

Aan het eind van het diner raad ik een witte chocolademousse aan met een twist. Door er sinaasappelrasp en dragon aan toe te voegen krijg je een unieke citrusaroma die heerlijk is met de Hertog Jan Winterbier.

Geniet deze kerst van een smakelijk viergangendiner gecombineerd met de bieren van Hertog Jan. Dit menu bevat recepten waarin onze bieren worden gebruikt als ingrediënt, maar het geeft ook smaakvolle bier- en spijscombinaties.

Eet smakelijk,
Diederik Leenarts

Heerlijke feestdagen gewenst!



Voorgerecht 
Gekarameliseerde Noten met Hertog Jan Pilsener


Tussengerecht 
Camembert uit de oven met pecannoten en Hertog Jan Enkel


Hoofdgerecht 
Beef short ribs met Hertog Jan Grand Prestige


Nagerecht 
Witte Chocolademousse met Hertog Jan Winterbier

Download hier de recepten voor het 4-gangen kerstmenu (PDF)